Produktové dotazy: 730 829 745

Domácí způsoby, jak vystrašit vrabce z balkonu a zahrady

Problém vrabců a dalšího menšího ptactva je nejčastější ve velkých městech. Velmi často se poflakují na balkónech nebo na zahradě a zanechávají za sebou spoustu nepořádku.

Ptačím trusem se nikdo nechce zabývat, proto se vyplatí je od návštěvy našeho areálu odradit. K tomuto účelu bude dobré využít osvědčená řešení, která se jistě osvědčí.

Seznam potřebných produktů/nástrojů: 

  • kladivo
  • rukavice
  • tětiva
  • oboustranná páska
  • hrábě

Jak zastrašit vrabce? Nejlepší způsoby, jak se zbavit ptáků z balkonu a zahrady

Vrabci nebo jiné drobné ptactvo jsou pro obyvatele velkých měst skutečnou noční můrou. Objevují se nečekaně a visí na našich balkonech nebo zahradách, způsobují četné škody a zanechávají výkaly. Ptáte se, jak účinně zaplašit vrabce? Přicházíme pomáhat! Najděte nejlepší způsoby, jak se tohoto problému zbavit. Zde jsou jen některé z dostupných možností:

  • CD
  • barevné větrníky
  • odpuzující pachy
  • hroty
  • síť
  • ultrazvuky
  • Strašák

Jak vystrašit vrabce z balkonu? Hitem bude CD nebo barevné větrníky

Přemýšlíte, jak vystrašit vrabce z balkónu? Řešením vašeho problému může být použití CD. Vše spočívá ve výrobě jednoduchého odpuzovače vrabců. Co budete potřebovat, je v první řadě CD a odolný provázek. A co je cílem celého projektu? Účelem desky bude odrážet sluneční světlo a oslňovat ptáky svým odleskem. Chcete-li to provést, stačí předmět zavěsit na jakýkoli prvek vašeho balkonu nebo na dříve zatlučený hřebík.

Zajímavou a hlavně efektní alternativou CD jsou barevné větrníky. Jejich neustálý pohyb vlivem větru vrabce jistě zaplaší – s problémem vrabců na svém balkóně se tak budete moci definitivně rozloučit. Větrné mlýny je nejlepší umístit do květináčů nebo je jednoduše připevnit na balustrádu pomocí oboustranné pásky nebo provázku. Umístění talířů a vějířů se vyplatí čas od času změnit, protože ptáčci si na ně mohou zvyknout a přestanou jim věnovat pozornost.

Jak vyděsit vrabce? Odpuzující pachy, číslo jedna v boji proti ptactvu

Použití nepříjemných pachů k boji s vrabci je mimořádně praktická metoda, která se skvěle hodí jak na balkon, tak na domácí zahradu. Existuje mnoho pachů, které, ačkoli jsou pro člověka zcela neutrální, mohou být pro zvířata skutečně nepříjemné. Mezi osvědčené vůně, které vrabce jistě zastraší, patří:

  • vůně octa
  • prostředek na mytí nádobí popř
  • benzín

Nevíte, jak těmito látkami vyplašit vrabce? Vše, co musíte udělat, je namočit starý hadřík a otřít všechny možné povrchy kolem vašeho balkonu nebo zahrady. Pokud zvolíte benzín, buďte opatrní s jakýmkoli plastovým nebo lakovaným povrchem. Nejlepší je otestovat to na nenápadném místě, zda nedochází k nějaké chemické reakci.

Jak vystrašit vrabce ze střechy a balkonu? V této roli budou nejlépe fungovat hroty a pletivo

Problém vrabců se netýká jen balkonů. Tito ptáci se často usazují poblíž střech domů. Dostanou se pod střešní tašky nebo za okap a tam si staví hnízda. Jak vrabce z takových míst efektivně zaplašit?

Velmi dobrým způsobem je instalace speciálních hrotů na střechu, které jistě odradí ptactvo od sezení, hřadování a budování nových hnízd. Velkou výhodou tohoto řešení je fakt, že tyto hroty jsou téměř neviditelné. Nemusíte se tedy obávat zhoršení vizuální stránky vašeho domova. Je třeba také poznamenat, že použité hroty by měly být řádně tupé pro dobré životní podmínky zvířat. Jde pouze o to je odradit, ne jim ublížit!

Může se stát, že výše uvedené hroty se ukážou jako nedostatečné. V takové situaci se vyplatí investovat do sítě proti vrabcům. Toto řešení bude skvělou volbou pro větší plochy nebo fasády.

Boj s vrabci ultrazvukem

Ultrazvuk se v boji proti zvířatům používá velmi často. Tato metoda funguje dobře pro kuny, lišky a všechny druhy škůdců. I u vrabců to bude hit. Jaká je největší výhoda takového řešení? Je extrémně účinný a zcela nepostřehnutelný. Ultrazvuková zařízení lze umístit prakticky kdekoli. Můžete je umístit mimo jiné: na balkoně, na zahradě nebo na parapetu.

Jak vystrašit vrabce ze zahrady? Vsaďte na strašáka

Přemýšlíte, jak zaplašit vrabce z vaší zahrady? Strašák je asi nejznámější způsob, jak tento problém vyřešit. Tato tradiční metoda je nejen extrémně jednoduchá, ale také extrémně účinná. K výrobě strašáka budete potřebovat slámu, tyčinky, provázek, oboustrannou lepicí pásku a staré oblečení. Hodit se mohou i rukavice pro práci v zemi a hrábě, díky kterým budete moci pořádně připravit povrch pro umístění vlastního strašáka.

Nakupujte jako král na našem e-shopu Král dílny!

Když chcete mít královskou dílnu, potřebujete královské vybavení. Na našem e-shopu nabízíme širokou škálu produktů pro vaši dílnu a zahradu, od nářadí a pracovního oblečení po zahradní vybavení a technickou chemii.  Staňte se Králem své dílny a nakupujte u nás za nejlepší ceny!
Domácí způsoby, jak vystrašit vrabce z balkonu a zahrady

14 dnů na vrácení

Král dílny ví, že se můžete občas zmýlit. Proto vám dáváme možnost vrátit nebo vyměnit zboží do 14 dní a užít si tak bezstarostný nákup
Domácí způsoby, jak vystrašit vrabce z balkonu a zahrady

Kvalitní balení

U Krále dílny neexistuje "špatné balení". Každý produkt je balen s pečlivostí a kvalitou, aby dorazil k zákazníkovi v perfektním stavu.
Domácí způsoby, jak vystrašit vrabce z balkonu a zahrady

Nářadí do celého králoství

Král dílny posílá své výrobky do celého království! Nabízíme dopravu až ke dveřím nebo osobní odběr v 1000 odběrných místech Zásilkovny a PPL v ČR.
Domácí způsoby, jak vystrašit vrabce z balkonu a zahrady

Rádce Vám poradí

Každý Král dílny má svého věrného rádce! Pokud hledáte pomoc a poradenství při výběru zboží, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!
Domácí způsoby, jak vystrašit vrabce z balkonu a zahrady

Královna

Věrný zákazník
 
Zboží mi bylo doručeno před běžným termínem dodání. I vzhledem k přetíženému předvánočnímu termínu. Děkuji celému kolektivu Krále dílny.
Domácí způsoby, jak vystrašit vrabce z balkonu a zahrady

Robin

Věrný zákazník
 
Musím ohodnotit opravdu rychlé jednání, následně mě velice potěšili pozornosti od Krále dílny a velký komfort při jednání. Rozhodně v tomto eshopu znovu nakoupim.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.